Dip IT

Klasikinis sūrainis su bekonu (arba be)

Tomas Zabelavičius

Įkurėjas ir savininkas

Bendradarbiaujame su virėju Jamesu Cochranu, 2018 m. „Great British Menu“ nugalėtoju ir Londono restorano savininku – „12.51 val.”, kad galėtume jums pristatyti keletą receptų, kuriuose naudojami „Sauce Shop“ padažai. Tai klasikinis sūrainis su traškia šonine, mėsainio paplotėliai ir mūsų puikiuoju „Dūminio čipotle majonezo“ padažu.

Dviem burgeriams jums reikės:

  • 300g jautienos faršo
  • „Dūminio čipotle majonezo“ padažo
  • Kelių salotos lapų
  • Dviejų lapelių amerikietiško sūrio
  • Dviejų brioche bandėlių su sezamo sėklomis
  • Druskos (geriausia jūros druska) ir pipirų
  • Keturių juostelių rūkytos šoninės (pasirinktinai)

Gaminimo instrukcijos:

  1. Į faršą įberkite druską (jos nepagailėkite) ir pipirus, viską išmaišykite ir palikte mėsą pailsėti 15 minučių.
  2. Susmulkinkite salotas ir perpjaukite brioche bandeles per pusę.
  3. Faršą suformuokite į apvalių mėsainių formą.
  4. (Pasirinktinai) Keptuvėje iškepkite rūkytą šoninę iki norimo traškumo lygio.
  5. Kai šoninė iškeps – palikite riebalus keptuvėje. Į keptuvę sudėkite mėsainių paplotėlius ir kepkite 4-5 min. esant vidutiniai ugniai. Stenkitės nevartyti, kad apskurstų abi pusės tolygiai.
  6. Ant kiekvieno mėsainio paplotėlio uždėkite amerikietiško sūrio ir išjungę ugnį palikte 1 min., kad ištirptų sūris.
  7. Galiausiai išimkite iš keptuvės mėsą ir palikite ją pastovėti 4 min. Į tą laiką pasiruoškite bandeles.
  8. Tvarka, kuria turėtų būti daromas burgeris: brioche bandelė, „Dūminio čipotle majonezo“ padažas, salota, mėsainio paplotėlis su sūriu ir jeigu norite traški šoninė, galiausiai viską uždarykite su likusia brioche bandele. Jeigu mėgstate daugiau padažo jį galite užtepti ir ant viršutinės bandelės dalies.

Skanaus!

 

Jeigu jums patiko šis receptas, pasidalinkite juo su savo draugais!

Jums taip pat patiks....

Pirkinių krepšelis